marți, 27 mai 2008

Inca o data se adevereste ca lumea e materialista, ca poate fi cumparata usor si isi poate schimba usor sentimentele si parerile despre cineva. In general oamenii care au acelasi temperament nu se suporta. Aceasta regula nu se accepta in cazul in care persoanele sunt amandoua timide si la locul lor, dar daca au o personalitate puternica, cand amandoi vor sa iasa in evidenta si mai ales cand vor ca ei sa fie "Cocosii" in casa, evident ca ies scantei si ajung sa nu se suporte. Cedeaza cel care e mai destept, sau in cazul de fata, cel care chiar nu are atatia bani sau sustinere in preajma.Sunt dezgustata de asemenea oameni, a caror tacere si multumire poate fi cumparata cu bani, bijuterii, case.

Alta legenda. [evident nu trebuie sa credeti in legende dar au si ele un sambure de adevar] O data ce nu a mers o relatie de amicitie, de prietenie, de colegialitate.....Daca de prima data, in perioada aceea de proba, nu merge, pai iti iei adio, ca altfel, esti santajat, esti mintit, esti calcat in picioare. Cum poti sa spui ca iubesti un om cand el ti`a facut rau, iti face in continuare si este un adevarat tiran? Cum poti iubi un om care a dat in tine sau care te`a inselat? Cum sa poti accepta pe un talhar langa tine? Un om care da in cap sau fura de la altii [ca sa nu mai vb ca fura de la tine?]? Cum poti sa stai langa un asemenea om? Si sa lupti pt o casnicie fericita? Aceasta este fericirea? Sa fii femeia care sa dai nastere unor copii, sa lupti pt ei si pt fiecare lingura de mancare pe care le`o dai, pt ca si "cocosul" are chef de distractie si nu conteaza ca nu e paine pt copii si malai in camara, ca el vrea doar jocuri, gratare si cluburi?
Si totusi Dumnezeu e sus si vede. Si daca tu ai acceptat asa ceva, teoretic, ei se vor lua si isi vor face un rost in viata, sau mai comod, vor copia toate lucrurile negative ale tatalui, ca pana la urma tu sa fii considerata drept "aia rea" si carpa lor de sters pe jos.

Raul se invata usor si e foarte comod. Tu te pui si iei aprararea acestei familii dezbinate, incerci sa pozezi in fata tuturor ca ai o familie extraodinara.

Dumnezeu nu doarme. Sunt pacate in lumea asta care daca le`ai facut si mai ales in mod repetat, te iei frumusel de cap si iti astepti rasplata.

Asa ca doamna mea distinsa, asteapta`te ca pe langa copii cu probleme, sot petrecaret, fustangiu, dictatorial si posesiv, sa mai patesti si tu multe, pt ca asa dormi precum iti asterni.

Sa il fereasca pe oricine de asa un trai amar.
Cu compasiune, Laura Ciui

0 comentarii: