joi, 13 noiembrie 2008

Toamna

Te`ai gandit vreo data ca toamna poate fi frumoasa? Ca toamna poate sa aiba si frunze uscate care dau si se leaga lin, dar si soarele ce incet, incet paleste, e cald si totusi incepe sa adie o briza...peste tot gasesti culori de verde, galben si rosu. E anotimpul care te face sa cazi in melancolie. Culorile calde si diferitele nuante te fac sa visezi mai departe. Unii viseaza la masini, altii la case, altii vor bani si faima, altii eterna si neinteleasa dragoste, altii iti spun "de ce`uri" in cap iar altii doar admira si sunt simpli.
Daca urmaresti frunzele, iti dai seama ca e ca si viata omului, cresti, te dezvolti si ajungi la apogeu, iar toamna te duci de unde ai venit, dar sunt simple. Exagerat de simple. Nu iti pui intrebari de ce ai fost exact tu cel care s`a nascut, de ce ai avut astazi bluza maro pe tine si nu verde, de ce poti sau nu poti sa memorezi teoria la sisteme de operare. Si asta e pur si simplu...Frunzele sunt simple, oamenii in general sunt simpli, sau asa imi place sa cred.
Cel mai frumos peisaj se vede pe geam. In fiecare an, cand priveam pe geam la camin ma legam de ceva. Cand eram in anul I, imi placea sa admir teii, anul trecut admiram varfurile de la brazi si imi imaginam ca ma trezesc in fiecare dimineata la munte. Acum am parcul, plin de foioase. Ti`e drag sa stai si sa privesti, doar ca timpul trece repede, viata iti e plina de haos si de viteza, iar cand iti aduci aminte sa arunci o privire pe geam zaresti totul gol si pustiu.
Visul meu? Cred ca il am de la ziua mea, sa stau pe banca singura si sa ma gandesc si sa visez si sa citesc, sa ma plimb printre lume si totusi sa nu cunosc pe nimeni si sa traiesc in lumea mea. Dar visele nu devin realitate atunci cand le ai, pt ca altfel nu ai mai lupta si ai avea doar vise.
Asa si acum. Tragi de timp, te amagesti ca vei avea aceasta ocazie, ca vei fi un puric si nimeni nu iti are treaba pt macar o zi. Esti conectat si degeaba spui pas, viata te trage dupa ea, iar tu trebuie sa tii ritmul, altfel esti pierdut.
Un sfarsit de toamna minunat.

2 comentarii:

Octavian spunea...

Eu urasc toamna. Anotimpul meu preferat este vara.

Niniveh spunea...

:)) Fiecare anotimp e frumos. Iarna cu sporturile ei, vara cu marea si munte, primavara-anotimpul indragostitilor, toamna-anotimpul melancoliei.