marți, 25 martie 2008

Cu gandul departe

Ora 12. Ma gandesc ca daca acum as fi la Arad, as dormi si eventual chiar as si visa cine stie ce taramuri si printese, dar nu! Nu sunt la Arad. Sunt in camera de camin, care dupa galeria Poli, "camera de camin nu e acasa". Adevar graiesc ei, dar cand te gandesti ca majoritatea celor care sunt acum in galeria de la Poli, au stat odata, candva in camin, ca au fost studenti veniti de prin te miri ce colt al tarii, si ca de abia dupa terminarea facultatii au devenit timisoreni, iti vine sa mergi si sa ii aduci cu picioarele si mai ales cu nasul, macar la nivelul, 1,5m de Pamant.

Astazi sunt revoltata si nervoasa pe toti. Da! ieri a plouat cu ignore`uri. Si daca stau sa ma gandesc, daca mai continua noaptea tot asa, sigur imi voi transforma lista de Ym, intr`o mare lista de Ignore! Poate o sa te intrebi cui i`am facut aceasta onoare si placere?! Pai exact la unele din persoanele cele mai dragi mie, unele din persoanele pe care chiar le laudam pe blog si de care eram foarte mandra si la care tineam enorm de mult. Dar cum ceva ce nu a mers o data, a doua oara clar nu mai iese, cel mai bine e sa isi vada fiecare de drum! Asa ca bon voyage!

Nu suport oamenii care se comporta ca niste copii! Nu suport oamenii care se plang mereu! Nu suport oamenii care mereu si mereu au probleme, cu care nu poti dicuta niciodata ceva despre vreme, despre un magazin, sau pur si simplu de o amarata de plimbare prin parc, pe mal, piata.....sau pur si simplu sa stai in aer liber, pe o banca, sau jos pe o bordura si sa te gandesti la molecule de apa, la roboti imaginari, la cum va arata masina copilului tau, la cum va exista o nanny, ce va face totul in casa and so on. Sa stai sa visezi, sa iti golesti mintea, sa respiri si sa te simti liber. Daca acum cand avem timp, cand putem musca din toate merele, fara ca cineva sa ne atraga atentia, daca acum nu facem asta, crezi ca peste cativa ani vom mai avea timp? NU!

Nu imi plac oamenii ipocriti! Desi in definitia lui, omul e de la sine inteles ca fiind ipocrit. Nu imi place sa am de a face cu oameni care vor sa para altceva decat sunt. Hai sa ne dam mari cine suntem noi, cand noi nu reusim nici macar sa legam doua cuvinte! Hai sa vedem cum e sa ne dam mari clubberi, cand de fapt eu ascult acasa doar manele si muzica populara. Hai sa ne dam noi, baieti de bani gata, cand de fapt nu reusim sa ne apropiem nici macar de o pereche de ciorapi Puma. Hai sa, hai sa,...Cand de fapt nu exista substrat. Nu exista nimic acolo la baza. Doar de fatada.

Sambata, pe tren, dupa ce am gasit niste cunostiinte, cu care sa imi animez calatoria pana la Arad, la un moment dat, cand a aparut un moment de liniste, mi`am dat seama ca intr`adevar cunosc ceva lume.....acest ceva, vrea sa fie ceva mai multa, mult mai multa, decat ma asteptam. Oameni de toate felurile. De la copii de tarani, care au venit sa faca o facultatea si a caror parinti mananca fasole si cartofi, doar pentru a`i tine in facultate, pana la foarte multi copii care au tot ce isi doresc. Sunt copii de familii instarite, care mostenesc acest statut social de nobil, sa`i spunem, din generatie in generatie; sau copii ai parvnitilor, a celor care s`au imbogatit peste noapte. Si stii ce observ eu? Uite! Fii atent! Cei din nobilimea veche, difera enorm de mult fata de cei din cea de peste noapte. Primii stiu cat le e lungul nasului, au gesturi, mimica si substrat. De mici invatati cu bani si cu buna crestere; iar ceilalti ingamfati, plini de sine, "Bai stii cine e tata?", "Tu stii cine`s io?"- Uite si raspunsul: "Esti un bebe, dus de barza. Esti un om cu doua picioare, doua maine, doi ochi, o coloana vertebrala si cu ceva carne pe schelet si evident cu un cap, care are un iq mai mare sau mai ridicat. Degeaba esti fiu lui tata, a lui mama, degeaba ai bani de ii intorci cu galeata, cand tu nu esti in stare sa platesti un suc sau o apa. Cand totul e pe mama si tata. Cand nu ai maniere si nici cei 7 ani de acasa. Degeaba! Banii vin, se duc, dar tu ramai cu educatie, maniere, si cu ele poti totusi sa ajungi undeva mai sus..."

Ramai cu bine si nu te schimba! Doar mama, mai stie cum sa iti faca fata. Normal! Tu ai altceva mai important de facut!
PS: Ultimele posturi au avut, in special, rolul de a`mi exprima nemultumirea fata de comportamentul unor anumite persoane din anturajul meu.

0 comentarii: